Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Mimochodem, dalším ústavním bonbónkem je např. fakt, že prezident nemusí premiérem nutně jmenovat nikoho z poslanců nebo kohokoliv, kdo se účastnil aktuálních voleb. Když bude chtít, může jmenovat třeba svou uklízečku a bude to stále v souladu s ústavou. Samozřejmě, v dalších krocích musí nová vláda předstoupit před sněmovnu s žádostí o důvěru, takže se implicitně předpokládá, že takovouto vládu prezident navrhovat nebude, protože by ty to byl evidentní nesmysl (kdo by dal důvěru vládě, kterou sestavovala hradní uklízečka...), ale kdyby to prezident skutečně udělal, tak to proti ústavě není a prezidentovi to nelze vytýkat...

1 0
možnosti
JT

To bych jako problém neviděl Je to podmínka přechodných nebo úřednických vlád a domnívám se, že v současné situaci by to byla jedna z možností řešení. Ovšem ta uklizečka by musela být obecně respektovaná a na Hradě by nesměl sedět Zeman.

0 0
možnosti
Foto

Jenže on tam sedí a sedět ještě chvíli bude, i kdybyste se upsal.

Váš výklad ústavy není o nic pochybnější než ten Zemanův. Jenže on "smí", protože je president. Vy ne. ;-D

0 0
možnosti
JT

Zvláštní že doposud ten " můj " výklad ústavy byl obecně uznáván a že stejného názoru je Ústavní soud. Mimochodem kde jste přišel na to že prezident je oprávněn vykládat ústavu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1205x
Člověk, který vždy šel svou cestou, ale vždy se zajímal o cesty jiných. Moje povolání mi pomohlo pochopit nejen to, že naše země je maličká, ale i to, že většina problémů jednotlivce je vcelku bezvýznamných a zbytečných.

Seznam rubrik